Kipsalade met avocado en mais
Mijn rug laat deze Ramadan helaas weinig toe. Hamdoullilah. Dus deze Ramadan hou ik het lekker simpel: kipsalade met groenten en ei.
Hieronder het recept (hoeveelheid is naar eigen wens/smaak).
Ingrediënten voor de kip:
- Kipfilet
- Uienpoeder
- Paprikapoeder
- Gemberpoeder
- Zwarte peper
- Knoflookpoeder
- Zout
Extra:
- Komkommer, in plakjes
- Tomaat, in reepjes
- Avocado, in plakjes
- Maïs uit blik
- Ui (heel klein beetje), dungesneden
- Groene olijven, in ringen
- Wortel, geraspt
- Sla, in stukken
- Azijn
- Zwarte peper
- Snufje zout
- Ei, gekookt
Bereidingswijze:
Marineer de kip met uienpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, zwarte peper, zout en knoflookpoeder. Laat het 1 uur (of langer) staan zodat het intrekt. Bak de kip dan gaar en goudbruin. Ondertussen snijd je de groenten voor de salade en kook je het eitje. Breng de groenten op smaak met azijn, zwarte peper en een snufje zout. Zodra de kip gaar is, snijd je het en leg je het op de groente. Serveer het met het gekookt eitje.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like