
Kiptajine met honing en amandelen
Deze tajine moet je echt een keer proberen, een heerlijke kruidige en zoete smaak mmmm. Ik serveer hem met couscous met amandelschaafsel en rozijnen.
Het recept heb ik gebaseerd op wat ik in een restaurant in Brussel heb gegeten. We gingen een paar jaar geleden daar een weekendje heen. Van tevoren had ik vast opgezocht wat een goed Marokkaans restaurant zou kunnen zijn. Ik kwam uit op “La Medina” in de Kroonstraat, vlakbij ons hotel.
We hebben er 3 avonden heerlijk gegeten: shwa (Marokkaanse gegrilde vleesspiesjes) met frietjes en salade, couscous met vlees en groenten en dus 1 keer deze tajine. Ik heb goed geproefd en gekeken om erachter te komen wat er allemaal in zou zitten en het toen thuis proberen na te maken. En dat is gelukt!
Ik maak hem meestal met een kip in stukken of losse kipstukken, maar met kipfilet kan ook.
Ingrediënten:
- 1 hele kip, in stukken
- 4 sjalotten
- paar takjes koriander en peterselie, fijngehakt
- 1 bouillonblokje kip
- zout en zwarte peper
- 1 tl gember
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl paprikapoeder
- honing naar smaak
- sesamzaadjes
- handje amandelen
Bereidingswijze:
Maak de kip goed schoon en snijd overtollig vet weg. Bak hem in een tajine in wat olie aan alle zijden bruin. Snijd de sjalotten in de lengte in reepjes (dus geen ringen maar reepjes) en gooi dit bij de kip.
Koriander fijnhakken en samen met de kruiden (1 tl peper, zout, gember en kurkuma en een halve tl paprikapoeder) bij de kip doen. Goed mengen en dan het bouillonblokje erboven verkruimelen en doe er dan wat water bij tot de kip onder staat. Deksel erop doen en laat de kip gaar worden.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like