Kisir (Turkse bulgursalade)

Kisir (Turkse bulgursalade)

Heerlijke frisse Turkse bulgursalade (Kisir)! Voor dit recept wordt er een glas met oor gebruikt van 200 ml.

Benodigdheden:

  • 1 glas bulgur korrels (fijn)
  • 1 glas kokend water
  • Zonnebloemolie
  • Tomatenpuree
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 paprika, in blokjes
  • Halve komkommer, in stukjes
  • 1 tomaat
  • Handje vol ijsbergsla
  • Paar takken lente-ui, in stukjes
  • Klein beetje koriander, fijngehakt
  • Komijnpoeder
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Doe in een bak 1 glas bulgur korrels. Doe 1 glas kokend water overheen. Even roeren en dek het goed af met een deksel. Laat dit 15 minuten staan. Ondertussen ga je de uien snijden. Bak dit in olie en doe daarna de paprika erbij. Voeg de kruiden toe en als alles gaar is doe je er nog een eetlepel tomatenpuree erbij.

Verwijder het deksel van je bak en haal de bulgurkorrels met je handen uit elkaar. Doe een kleine theelepel tomatenpuree en een theelepel olie erbij en wrijf dit door je zachte bulgur korrels. Doe nu het uienmengsel dat je gekookt hebt erbij. Voeg als laatste de koude ingrediënten erdoor (tomaat, komkommer enz.) Even goed mengen en leg het in de koelkast. Daarna is het heerlijk genieten.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie