Kleine mokkagebakjes

Kleine mokkagebakjes

Recept voor kleine mokkagebakjes. Voor de gebakjes heb ik een standaard biscuittaart recept genomen die ik heb afgebakken in een vierkantige vorm. Dit heb ik laten afkoelen en dan doorgesneden.

Ingrediënten voor mokkacrème:

  • 110 gram witte basterdsuiker
  • 80 ml water
  • 4 eierdooiers
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 250 gram boter

Extra:

  • Basis biscuittaart recept
  • Bresilienne (fijngehakte nootjes)

Bereidingswijze:

Maak allereerst de basis biscuit volgens een recept naar keuze. Begin dan aan de mokkacreme. Vermeng de basterdsuiker en water in een pan. Laat het al roerend verhitten tot het mengsel kookt. Laat het zonder deksel en zonder roeren 2 minuten pruttelen (het wordt een soort siroop, dus dikker). Laat het afkoelen. Klop de eierdooiers en oploskoffie stijf (de koffie moet opgelost zijn).

Giet de afgekoelde siroop al mixend in een straaltje op het eimengsel. Klop de boter licht en romig. Giet het eimengsel over de boter en klop het 4 à 5 minuten door. Laat het ongeveer 15 minuten afkoelen. Het moet wel dadelijk verwerkt worden.

Ieder gebakje deel je in tweeën. Op een laag smeer je een deel van de mokkacrème. Je smeert ook de boven- en zijkanten in en de zijkanten werk je daarna af met bresilliene. Spuit dan de bovenkant af.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie