Knakworst in bladerdeeg uit de oven

Knakworst in bladerdeeg uit de oven

Mijn eerste gedachte bij knakworst in bladerdeeg uit de oven is dat dit een fantastische en gemakkelijke kindertraktatie is. Maar laten we eerlijk zijn, ook volwassenen kunnen hiervan genieten – ikzelf ben daar het bewijs van! Deze knakworst hapjes zijn zowel warm als koud lekker.

Het is zo’n eenvoudig hapje dat heerlijk is voor verschillende gelegenheden. Voor een picknick, een etentje thuis of voor een kinderfeestje. Vooral voor kinderen is dit vaak een hit! Ze vinden het geweldig om hun eigen kleine worstenbroodjes te maken en te dippen in ketchup. Bovendien is deze versie van pigs in a blanket halal, wat betekent dat het voor iedereen geschikt is om van te genieten.

Ik serveerde deze knapperige hapjes met een heerlijke rijstsalade en soep. Het was een lekkere combinatie van smaken en texturen. De warme, hartige knakworstjes in het knapperige bladerdeeg gingen geweldig samen met de frisse smaak van de rijstsalade. De soep voegde wat extra warmte en comfort toe aan de maaltijd.

Knakworst in bladerdeeg uit de oven

Ingrediënten:

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 6 rund- of kipknakworsten
  • Maanzaad en/of sesamzaad
  • 1 ei(geel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Wikkel elk knakworst in een plakje bladerdeeg en rol het op. Je kunt ook plakjes bladerdeeg in vierkantjes of driehoeken snijden en mini knakworstjes erop leggen voordat je ze opvouwt. Plak de randjes vast met wat water zodat ze niet losschieten. Snijd de bladerdeegrol vervolgens in drieën.

Leg de knakworstbroodjes op de bakplaat en bestrijk ze met ei(geel). Strooi er sesam- of maanzaad over. Bak ze in de oven gedurende 20-25 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert, want ze kunnen erg heet zijn als ze net uit de oven komen.

Tips

  • Maak de knakworstjes in bladerdeeg van tevoren en bewaar ze in de koelkast, zodat je ze gemakkelijk kunt opwarmen in de oven als je gasten hebt.
  • Varieer met verschillende dipsauzen, zoals ketchup of mosterd, om de smaak van de knakworstjes in bladerdeeg te complementeren.
  • Laat je fantasie de vrije loop en experimenteer met diverse manieren om het bladerdeeg om de knakworst te wikkelen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie