Koeienpoten op Marokkaanse wijze (Frakasch)

Koeienpoten op Marokkaanse wijze (Frakasch)

Hmmmm heerlijk, koeienpoten met kikkererwten en rozijnen.

Ingrediënten voor frakasch/kar3ien/ischekred:

  • 6 á 7 koeienpoten (schoongemaakt en gesneden door een slager)
  • 8 knoflooktenen, geperst
  • 2 uien, gesneden
  • 1 citroen
  • 1 tl smen
  • olijfolie en zonnebloemolie
  • bouillonblokjes (runder)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tomaat, geschild en in blokjes
  • 1 pakje saffraan
  • 1 hele chilipeper (optioneel)
  • kikkererwten
  • rozijnen
  • witte bonen of kikkererwten (nacht van te voren geweekt)
  • tomatenpuree voor de kleur
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verhit wat olijfolie en zonnebloemolie in een snelkookpan. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg daarna ook de kikkererwten (of bonen) en de rest van de ingrediënten toe. Voeg kokend water toe tot alles onderstaat en sluit de pan. Laat het geheel zo’n 45 á 60 minuten koken. Schep alles in een tajine, zo blijft het lekker lang warm. Smakelijk eten!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie