
Koffie met kruiden
Omg…Oké dit wordt mijn nieuwe winterverslaving. Geïnspireerd op de Marokkaanse koffie maar dan anders. Ik heb koffie siroop gemaakt en dan opgeschuimde melk erop gedaan. Ik mis alleen de slagroomtoef. Maar ik heb mijn man al richting de supermarkt gestuurd.
Zet gewone koffie (of 2 kopjes met koffiepads) in een pannetje met een dikke bodem en voeg de volgende ingrediënten toe:
- 2 flink volle eetlepels oploskoffie
- paar blokjes pure chocolade (ik had geen puur in huis dus heb melk gedaan maar puur is lekkerder)
- 1 mini chilipeper of een klein snufje chilipeper
- 2 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 2 volle eetlepels suiker
- 2 hele peperkorrels (optioneel)
- 1 kardemom peul
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 kruidnagel
Bereidingswijze:
Voeg de koffie aan al de bovenstaande kruiden toe en laat het koken op het vuur tot de chocolade is opgelost. Zet het dan op het allerlaagste vuurtje (liefst op een onderplaatje/vlamverdeler) en laat het een uur intrekken/simmeren. Op een gegeven moment zie je dat hij is ingedikt en een soort van siroop heeft gekregen. Haal de koffie door een zeefje en vang het op in een afsluitbare beker of bakje.
Kook volle melk in een steelpannetje tot goed heet. Doe 2 eetlepels koffiesiroop in je glas/mok en voeg de hete melk erbij, roer goed door. Klaar is je koffie met kruiden!
Wil je het specialer maken? Voeg tijdens het koken van de melk 4 witte marshmallows toe en roer tot de marshmallows opgelost zijn. De melk wordt hier dik en schuimig door. Wel zoeter, dus houd daar rekening mee. Mijn man en ik zijn verslaafd, elke avond een bakkie.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like