Koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen
Een heerlijk recept voor koffiebroodjes met banketbakkersroom en rozijnen.
Ingrediënten voor het deeg:
- 300 gr bloem
- 1 eetlepel droge gist
- 3 eetlepels suiker
- Ongeveer 150 ml melk
- Snufje zout
- 1 el boter
Ingrediënten voor bbr (net genoeg voor je deeg!):
- 125 ml melk
- 1 eidooier
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels maizena
Extra:
- Rozijnen
Bereidingswijze:
Verwarm de melk even en laat hierin 1 eetlepel boter smelten. Meng de droge ingrediënten en maak met de melk/boter een soepel deeg. Laat dit een uur rijzen. Maak in de tussentijd de banketbakkersroom.
Breng de melk aan de kook (wel een beetje apart houden om de maizena, eidooier en suiker in te mengen). Als de melk kookt haal je de pan even van het vuur en doe je het suikermengsel erbij. Zet het terug op het vuur en blijf roeren tot het indikt. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
Rol het deeg uit tot een lap en smeer hierop de bbr. Strooi hierop je rozijntjes die je even hebt laten wellen in heet water. Rol het deeg strak op en zet het even in de vriezer tot hij harder wordt. Zo kan je die beter snijden…tip van Noha!
Na 5 minuten snijdt je deze in rollen van ongeveer 3 cm en leg je die op bakpapier. Laat het nogmaals rijzen voor 45 minuten en bak het daarna op 180 graden gedurende 15 minuten gaar. Pas op ze worden snel gaar en bruin!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like