Koffiebroodjes met pudding en rozijnen
Super zachte mini koffiebroodjes met pudding en rozijnen naar een recept van OUM_ ABDERRAHMAN. Bedankt nog schat na xig nu eindelijk gelukt
Ingrediënten deeg:
- 500 gram bloem
- 25 gram gist
- 50 gram boter
- 3 eetlepels suiker
- 1 eidooier
- beetje zout
- ongeveer 3 dl melk
Vulling:
- 1 pakje banketbakkersroom
- 100 gram rozijnen
- stukjes appel (optioneel)
Extra:
- Abrikozenjam
Bereidingswijze:
Je kneedt voor het deeg alles tot een soepel deeg. Daarna laat je het een uur rijzen. Tussendoor maak je de banketbakkersroom klaar. Dan deeg uitrollen, room erop smeren, rozijnen en appel erover heen strooien. Dan oprollen, dan snij je het en laat je het een half uurtje weer rijzen. Dan bakken in de oven, als die gebakken is dan met abrikozenjam strijken.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like