Koffiekoekentaart
Faatje’s koffiekoekentaart, een aanrader hoor vind Gaggo! Voor de dames die ze te hard vonden, het kan ook aan de bloem liggen wat je gebruikt of aan de oven. Wat je desnoods ook eens kan proberen is appel en rozijntjes die je geweekt hebt in het beslag te doen, zo krijg je meer vochtgehalte in je deeg.
Ingrediënten voor het deeg:
- 1 kilo meel
- 250 gr boter
- 3 eieren
- 1 blok gist
- 1 vanillesuiker
- Beetje zout
- Melk
Extra:
- Nestle gecondenseerde melk
- Chocolade
- Rozijnen
- Appels
- Kaneel
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een soepele deeg. Laat het een half uurtje rijzen en rol het uit tot een grote vierkant. Besmeer het lichtjes met Nestle melk (ongekookt). Leg op de ene helft stukjes appel, rozijnen en kaneel. En leg op de andere helft stukjes chocolade. Rol het deeglap op en snijd deze in stukken. Leg het op een bakplaat met bakpapier, dek het af en laat het 1 uur rijzen. Bak de koffiebroodjes taart in de oven. Besmeer het gelijk met Nestle melk zodra hij klaar is zodat het in de broodjes trekt.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like