Kokos basboussa met rozenwatersiroop
Yammie, kokos basboussa met een rozenwatersiroop. Ik heb al een aantal stukken op en ik vind hem prima zo. Niet te zoet!
Ingrediënten voor de cake:
- 210 gram suiker
- 75 gram bloem
- 275 gram hele fijne griesmeel (semolina)
- 150 gram fijngemalen kokos
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl amandelessence (kun je ook weglaten)
- 115 gram gesmolten boter
- 220 ml melk
Ingrediënten voor siroop:
- 165 gram suiker
- 185 ml water
- 1 1/2 el rozenwater
Extra:
- 1 el citroensap
Bereidingswijze:
Beboter een grote ronde vorm en verwarm de oven voor op 175 graden. Meng ingrediënten voor de cake. Kneed dit door elkaar en druk dit in je vorm. Strijk het glad met de achterkant van een lepel en snijd met een mes (hoeft nog niet door en door).
Leg er halve pecannoten of amandelen op. Bak 35 minuutjes of totdat de bovenkant lichtbruin is. Breng alvast de siroop aan de kook. Als de suiker is opgelost, zet je het vuur uit en voeg je er 1 eetlepel citroensap aan toe. Verdeel de siroop over de basbousa en laat het een paar uurtjes intrekken.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like