Kokos limoentaart
Excotische taart yummieeeeee. Kokos limoentaart, alleen de bodem is al yummieeeee
Benodigdheden:
- 1 pakje Niza kokos biscuit (of andere merk)
- 175 gr gesmolten roomboter
- 500 ml kokosyoghurt merk na keuze (Alpro heb ik gebruikt)
- rasp van 1 limoen
- suiker op smaak (3 á 4 eetlepels)
- 6 gelatine (ik heb ze van Marokko)
- 4 etl water
- 3 volle lepels geraspte kokos
Bereidingswijze:
- Maal de biscuit en gesmolten roomboter voor de bodem.
- Week 6 gelatine blaadjes in koud water.
- Giet in een kom de kokos yoghurt.
- Breng ongeveer 4 eetlepel water aan de kook.
- Doe de geweekte gelatine in de gekookte water en mix het totdat het opgelost en gekoeld is.
- Doe nu het gelatine mengsel in de yoghurt en voeg daar 3 volle lepels geraspte kokos, suiker en rasp van limoen aan toe. Meng het tot een geheel.
- Doe het in de koeling zodat het kan opstijven.
- Versiering naar keuze. Zelf heb ik toefjes van boter, suiker en mascarpone erop gespoten.
Tip: als je Agar gaat gebruiken dan breng je de yoghurt aan de kook en doe je ongeveer 4 koffielepels Agar in de yoghurt totdat het oplost en in geheel mengt. Giet dit dan lauwwarm op de koekjes bodem, want Agar stolt heel snel! Laat het vervolgens in de vriezer of koeling rusten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like