Kokos meringue taart

Kokos meringue taart

Voor deze kokos meringue taart heb je een brander nodig. Ik heb de mijne gekocht bij de Action en die is prima. Verder is het een zeer geslaagde taart met een exotisch twist en zeer veel calorieën :)

Voor de cake:

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 220 ml kokosmelk
  • 2 theelepels vanille extract (zonder alcohol)
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren (Large)
  • 125 ml sour cream (kleinste bekertje)
  • 6 eiwitten op kamertemperatuur (bewaar 3 eigelen)

Voor de kokosvulling:

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 100 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • Snuf zout
  • 3 eigelen
  • 2 eetlepels maïzena
  • 30 gram boter
  • 200 gram kokos
  • Geklopte slagroom (klein bekertje van 125 ml is genoeg)

Voor de meringue:

  • 6 eiwitten
  • 300 gram suiker
  • snuf zout

Bereidingswijze:

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. In een kom meng je de meel, bakpoeder en zout. In een andere kom mix je de kokosmelk en vanille extract samen. Met de mixer mix je de boter en suiker tot een romige massa. Voeg daarna een voor een de eieren toe. Voeg daarna de kwart van je meel toe op langzame mixsnelheid.

Daarna voeg je de kwart van de kokosmelk toe, om en om. Eindig met de meelmix. Voeg dan de sour cream toe en mix dit goed door elkaar. In een aparte kom mix je de eiwitten totdat ze stijf zijn. Voeg deze daarna voorzichtig toe aan het deeg en vouw dit om (niet roeren, anders gaat je luchtigheid eruit).

Beboter je vorm (23 a 24 cm) en doe er bakpapier in. Doe het deeg erin en laat dit bakken voor ruim 3 kwartier. Check of die gaar is met een prikker. Ik heb de cake in 2 bakblikken gebakken, maar aangezien de meeste mensen niet beschikken over 2 dezelfde bakvormen kan je het in een vorm doen, je baktijd word dus wel langer. Mocht je wel 2 bakblikken van dezelfde vorm hebben, dan is het beter om ze te verdelen over deze 2.

Als je cake gaar is haal je die eruit en laat je hem nog afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt. Doe de kokosmelk, suiker en vanillestokje (snij hem eerst wel in de lengte door, zodat het merg vrijkomt) in een pan en breng dit aan de kook. In een kom mix je samen de eigelen en de maïzena.

Zodra het melkmengsel is gekookt haal je de vanillestokje eruit en giet je hiervan 5 eetlepels bij de eigeel. Roer dit goed door elkaar en giet dit mengsel weer terug in de pan melk. Blijf roeren totdat je merkt dat je melk dikker word (ca 3 minuten). Voeg dan de boter erbij en de kokos en roer nog even goed door.

Doe je mengsel in een grote kom en dek gelijk af met folie en zet dit in de koelkast voor een uur. Nadat dit afgekoeld is voeg je hierbij nog ruim 5 eetlepels geklopte slagroom bij. Dit is dan je vulling voor de taart. Snij de taart in 4en (je gaat dus 3 lagen vullen). Vul de 1e laag met je crème en zet daarop de andere cake, zo ga je door totdat alles gevuld is.

Voor de schuim doe je de eiwitten in een vuurvaste kom samen met de suiker en de zout. Mix dit au ban marie totdat de suiker is opgelost (ruim 2 a 3 minuten). Haal de kom uit de pan en mix dit verder op hoge snelheid voor 10 a 15 minuten. Totdat je ziet dat het eiwit stevig is en je er pieken mee kan vormen.

Smeer je meringuetaart zeer royaal met dit mengsel. Pak met je vingers een bol eiwit en maak hiermee pieken. Dit doe je dus door met die bol eiwit tegen je taart aan te plakken en dan weer trekken zodat je een piek krijgt. Brand met je brander de pieken bruin. Enjoy!


1 reactie

  1. Babs geplaatst op juni 19, 2017 Beantwoorden
    Gaat bij mijn favorieten, lijkt mij heerlijk!

Geef een reactie