Kokoskoekjes met jam
Deze koekjes worden in de jam gedompeld en dan door kokos gerold. De jam trekt in het koekje, zodat ze net zo zacht als cakejes worden. Deze kokoskoekjes met jam worden vaak gemaakt met feestjes en vallen altijd in de smaak!
Ingrediënten:
- 175 gr bloem*
- 150 gr maizena
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- half zakje bakpoeder
Garnering:
- 1 pot abrikozenjam (je kan ook andere nemen als je wilt)
- kokos
Bereidingswijze:
Klop de suiker en vanillesuiker met de eieren schuimig en voeg de olie toe. Doe dan de maizena en bakpoeder erbij en meng goed. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen (*niet in een keer erbij gooien, want elke bloem is anders, de ene keer heb je meer nodig en de andere keer juist minder!) totdat je een mooi zacht deegje hebt. Maak hier kleine bolletjes van ter grootte van een grote olijf en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 180 graden gaar in 10-15 min.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like