Kokosmelk broodjes
Luchtige kokosmelk broodjes gebakken, en nu even genieten met een kop koffie erbij. Fijn weekend!
Ingrediënten:
- 400 gram bloem
- 5 el handwarm water
- 7 gram gist
- 240 ml kokosmelk uit een blikje
- 50 gram zachte roomboter
- 100 gram suiker
- 1 tl zout
- 4 el poedermelk (geen koffiecreamer)
- 1 ei
Bereidingswijze:
Doe wat handwarm water in de kom van je keukenmachine, los hier de gist in op. Laat staan. Dan neem je een andere kom. Schud de kokosmelk uit een blikje in de kom (bewaar de rest). Doe hier de roomboter, suiker en zout bij die kort in de magnetron verwarmt is (handwarm). Haal eruit en roer even door. Voeg er 4 el poedermelk en 1 ei aan toe. Roer door en giet bij het gist-water mengsel.
Voeg de bloem toe en kneed in 15 minuten tot een soepel, licht plakkerig deeg (indien nodig voeg je wat extra bloem toe). Doe over in een met olie ingevette kom, dek af en laat het een uur rijzen op een warme plek. Verdeel in 12 stukjes, vorm er bolletjes van en leg deze in een ingevette bakvorm. Strooi er een heel klein beetje suiker over, dek af en laat 45 minuten rijzen op een warme plek. Zet de oven op 190 graden boven en onderwarmte. Bestrijk de broodjes met de overgebleven kokosmelk, giet er dan alles voorzichtig over. Bestrooi nogmaals heel licht met suiker en bak in 20 minuten goudbruin.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like