Kokosrijstrolletjes met honing
En klaar met bakken dit weekend: kokosrijstrolletjes met honing en met chocolade.
Ingrediënten:
- Filodeeg
- 1 kopje rondkorrelige- of paprijst
- 1 blikje kokosmelk
- 1 blikje melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel suiker
- 175 gr roomboter
- Nougatine, noten of kokos
- Honing
- 150 gr pure chocolade
Bereidingswijze:
Kook een kopje rondkorrelige of paprijst samen met 1 blikje kokosmelk, 1 blikje melk (gewoon het blikje gebruiken van de kokosmelk), 2 zakjes vanillesuiker en 1 eetlepel suiker gaar. Laat afkoelen met de deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op je bakplaat. Smelt 175 gram roomboter. Leg 1 vel filodeeg voor je. Kwast dit in met boter en leg er een 2e vel op. Smeer dit ook licht in met boter.
Verdeel 2 flinke eetlepels rijst over de onderste rand en rol op. Snijd de rol in 4 gelijke stukken en leg met de naad naar beneden naast elkaar op de bakplaat. Werk ze zo allemaal af en bak goudbruin in de oven. Verwarm wat honing en zet een klein kommetje onverwarmde honing klaar en een kommetje nougatine, gehakte noten of kokos.
Rol de helft van de rijstrolletjes door de honing, stop de uiteindes even in de onverwarmde honing en doop ze in de nootjes (of wat je wilt). Smelt 150 gram pure chocolade met 1 eetlepel honing en doop hier de uiteindes van de overige rolletjes in.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like