Komkommerhapjes met garnalen

Komkommerhapjes met garnalen

We kennen het mensen, THE Netflix: je zit thuis op een saaie zondag en kijkt series, maar je hebt zin in iets lekkers en gezonds. Nou dan heb ik dit voor je bedacht: lekkere gebakken garnalen met komkommer en avocado.

Ingrediënten:

  • Halve komkommer
  • 12 tijgergarnalen
  • Halve avocado
  • Snufje suiker
  • Snufje peper
  • 1 knoflook
  • 3 tl olijfolie

Bereiding:
Pel de knoflook, snijd de tenen in plakjes en doe ze in een schaaltje. Giet de olijfolie eroverheen zodat ze compleet onder de olie zitten. De garnalen koop je meestal bevroren, laat ze dus eerst ontdooien en dan moet je ze pellen: kop eraf draaien en schild verwijderen. Bak de schoongemaakte garnalen in de olie, het vuur kan nu hoog. Laat de garnalen mooi roze worden en opkrullen.

gezonde-komkommer-hapje-garnalen-avocado

Maak de avocado tot mengsel met een snufje suiker. Snijd de komkommer in plakjes/rondjes (zie foto). Je neemt met een punt van je lepel een klein beetje van het avocadomengsel en leg je het op een komkommer. Zo volgt de rest, als laatste doe je de mooiste roze garnaaltjes erop. De komkommerhapjes met garnalen en avocado zijn klaar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie