Konijn met ui, rozijnen en vermicelli
Op vraag van gaggo, hebben we dit maar gegeten: konijn met uitjes, rozijntjes en rozenwater én flantjes met een vijgencoulis.
Ingrediënten:
- Konijn
- 2 uien, fijngesneden
- 1 kop blonde rozijntjes
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1.5 eetlepel rozewater
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels kandijsuiker
- Beetje boter
- Beetje olie
- Zout en peper
- Vermicelli
- Amandelen
- Water
Bereidingswijze:
Maak een paar stukken konijn zuiver met azijn en water. Laat die stukken goed bruin worden in een pan met boter en olie. Kruid dit met peper, zout, laurier en kruidnagels. Doe er eventueel kipkruiden erbij. Schenk er een scheutje water erbij en laat dit onder de deksel garen voor een klein uurtje op een licht vuur.
Gaar je uien in wat boter en voeg een beetje water toe tegen verbranden. Voeg halfweg de rozijntjes, het rozenwater, de kaneel en de kandijsuiker toe. Laat verder garen tot je uien gaar zijn. Bak in een andere pan ook wat gepelde amandelen als garnering. Serveer dit met vermicelli.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like