
Korenfoula (Werida koekjes)
Recept voor Korenfoula, oftewel Werida koekjes.
Ingrediënten voor het deeg:
- 1 kg bloem
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel honing
- 30 gr boter (zacht of gesmolten)
- Oranjebloesemwater (om het deeg te kneden)
- Kleurstof
Ingrediënten voor de vulling:
- 1 kilo amandelen (gepeld en gemaald)
- 1/2 eetlepel kaneel (ongeveer)
- 350 á 500 gr suiker
- 3/4 eetlepels mazhar
- 2 eetlepels honing
- 2 eiwitten
- 100 gram boter
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve de oranjebloesemwater. Voeg daarna beetje bij beetje oranjebloesemwater toe. Blijf het goed kneden voor ongeveer 15 minuten tot het een soepele deeg wordt.
Verdeel het deeg daarna in bolletjes en laat ze afgedekt met een plasticzak rusten. Maal daarna de gemalen amandelen met suiker fijn.
Meng daarna de rest van de ingrediënten van de vulling bij de gemalen amandelen en suiker tot een werkbare massa. Maak hier bolletjes van.
Dan pak je stuk deeg, rol je het héél dun uit met een spaghettimachine of met een deegroller. Vouw het dan zoals op de foto’s.
Na het vouwen en versieren van alle bloemkoekjes bak je het in de oven op 180 graden voor 20 á 30 minuten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like