Koteletten met krieltjes en sperziebonen
Vandaag onverwacht bezoek gekregen, dus even snel koteletjes, krieltjes en sperziebonen gemaakt.
Ingrediënten voor de koteletten:
- Koteletjes (hoeveelheid naar keuze)
- Beetje koriander, fijngehakt
- Beetje peterselie, fijngehakt
- Zout en peper
- Paprikapoeder
- 1 ui
- Olie
Extra:
- Krieltjes
- Sperziebonen
- Wortels, geschild
- Patatkruiden
- 1 teentje knoflook, geperst
- Peterselie, fijngehakt
- Sambal
- Peper
Ingrediënten:
Snijd of rasp de ui. Marineer de koteletjes met de ui, koriander, peterselie, paprikapoeder, zout, peper en olie. Bak deze gaar op een grillplaat voordat je ze wilt serveren.
Marineer de krieltjes met patatkruiden, peper en wat sambal. Doe het in een ovenschaal, dek het af met aluminiumfolie en bak het in de oven. Als ze gaar zijn doe je er wat peterselie doorheen.
Je kunt ook i.p.v. krieltjes gebakken aardappels erbij serveren. Bak blokjes aardappelen in olie en boter. Als ze mooi gaar zijn doe je er wat patatkruiden, peterselie en zout naar smaak bij.
De sperziebonen en wortels kook je even in water. Koel ze meteen af met koud water zodat de kleur mooi blijft. Doe wat olijfolie in een pan met de knoflook en doe de sperziebonen erbij. Bak het even met wat zout en een beetje peper. Serveer vervolgens de kotelleten, krieltjes en groente in een bord.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like