Krachel (anijsbroodjes)
Waar zijn de krachelfans? ‘Krachel’ is een Arabische benaming voor anijsbroodjes. Heerlijke broodjes en ze blijven dagen lang superzacht door schoonmama’s tip: aardappelpuree! Recept vind je ook op mijn mijn Youtube-kanaal.
Ingrediënten voor krachel:
- 170 gr suiker
- 70 gr aardappelpuree
- 20 gr anijszaad
- 50 gr sesamzaadjes
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 250 ml olie
- 42 gr gist
- 800 gr bloem
- 500 ml melk
Siroop:
- 50 gr suiker
- 75 ml water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten (behalve die voor de siroop) goed met elkaar en laat het een halfuur rusten. Maak er bolletjes van en druk het een beetje plat. Besmeer het met een losgeklopt eitje en strooi er sesamzaden overheen.
Laat dit vervolgens een uur rijzen en bak het in de oven voor 15 minuten of tot ze gaar en goudbruin zijn. Maak de siroop door het suiker en water in een pannetje al roerend te laten koken. Besmeer vervolgens de broodjes ermee.
Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze in de reacties achter te laten. Ik beantwoord alles met plezier!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like