Kransjes zonder suiker

Kransjes zonder suiker

Ik heb deze suikervrije koekjes gemaakt voor mijn schoonmoeder, ze vond ze erg lekker.

Ingrediënten voor kransjes zonder suiker:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • Mespuntje zout
  • 1 eiwit
  • Beetje melk
  • 4 eetlepels agavesiroop (ik heb 4 eetlepels diksap appel genomen)
  • +/- 50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Meng de boter en bloem met je vingertoppen. Voeg het zout, eiwit en siroop erbij. Kneed het tot een samenhangend deeg. Ik heb er wel wat extra bloem aan toegevoegd tot het niet meer plakt.

Aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot een halve cm dikte. Steek er vormpjes uit en leg ze (een beetje uitelkaar) op een met bakpapier beklede bakblik.

Bestrijk de kransjes met wat melk en bestrooi ze met amandelschaafsel. Bak ze dan op 160 graden voor ongeveer 20 minuten in de oven. In mijn heteluchtoven waren ze na 10 minuten al klaar. Laat dit heel even afkoelen, en smullen maar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie