Krentencake

Krentencake

Recept voor krentencake. Dit was weer een recept uit mijn hele oude boekje “bakken met plezier” van Dr. Oetker (1 van de eerste uitgaven).

Ingrediënten:

  • 200 gr zachte boter
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel of bloem (ik gebruik zelfrijzend bakmeel en nog bakpoeder om een nog luchtigere en hogere cake te krijgen )
  • Half zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 150 gr krenten
  • Paar druppels citroensap of geraspte schil van 1 citroen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de suiker en boter samen. Voeg dan de eieren toe en mix het goed. Doe vanillesuiker, bakpoeder, zout en citroensap (of schil) erbij en mix dit erdoor. Dan meel beetje voor beetje toevoegen en weer goed mixen. Het blijft een beetje dik en stevig beslag. Schep dan de krenten erdoor en zorg dat ze gelijkmatig verdeeld zijn door het deeg. In een langwerpige cakevorm scheppen en onderin de oven ongeveer 70 minuten bakken. Je kan hem ook in een ronde vorm bakken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie