
Krokante en gekruide visballetjes
Recept voor lekkere krokante en gekruide visballetjes.
Benodigdheden:
- 5 grote aardappelen
- 2 eigeel
- 500 gr witvis naar keuze (ik heb AH koolvis filets gebruikt)
- 1/2 bosje koriander, fijngesneden
- Klein scheutje citroensap
- Theelepel gember
- Theelepel komijnpoeder
- Theelepel saffraan
- Theelepel paprikapoeder
- Theelepel zout
- Halve theelepel peper
- Theelepel tomatenpuree
- Teentje knoflook (i.v.m. Ramadan kun je deze achterwege laten)
- Paneermeel naturel
- Paneermeel kruiden
- Eiwit
Bereidingswijze:
Als eerste kook je de aardappels gaar met wat zout. Dan doe je ze in kom en pureer je ze fijn. Laat de aardappelpuree dan afkoelen. Bak je koolvis gaar in een koekenpan met wat olijfolie, peper en zout. Prak met een vork de koolvis in kleine stukken en laat het afkoelen op een bord.
Pak je kom met de aardappelpuree. Voeg alle kruiden, citroen, koriander, tomatenpuree en eigeel bij de aardappelpuree. Voeg dan de geprakte koolvis en meng alles goed met elkaar.
Maak je handen vochtig met wat olie en vorm balletjes zo groot als jij wilt van het mengsel. Werk ze allemaal af. Rol dan het balletje in eiwit en dan in het paneermeel. Je kan naturel paneermeel of kruidige paneermeel gebruiken, ik heb beide gebruikt.
Bak ze goudbruin af in een koekenpan met olie. Laat ze uitlekken op een servet. Serveer met een lekker mayo/bieslook sausje.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like