Krokante nasiballen

Krokante nasiballen

Recept voor krokante nasiballen met kip.

Ingrediënten:

 • Kipfilet
 • 1 zakje nasikruiden
 • 150 ml water
 • Uien
 • Rijst
 • Zwarte peper
 • Gemberpoeder
 • Kip kerrie kruiden
 • Meel
 • Ei
 • Paneermeel

Bereidingswijze:

Snij eerst de kipfilet in grove stukken. Doe het in een pan samen met de gesnipperde uien. Als laatst voeg de de kruiden toe, dus een beetje zwarte peper, gemberpoeder, zout en de kipkerrie kruiden. Hoeveelheid van de kruiden kan je zelf bepalen, ligt er namelijk aan hoeveel je gaat maken.

Wanneer de kip gaar is, laat je het even afkoelen. Versnipper de kip in kleine stukjes, net zoals bij kip briwat. Nu ga je de rijst koken. Wanneer de rijst gaar is doe je het in een diepe kom en doe je de kip er ook bij. Pak een steelpannetje en doe er 1 zakje nasikruiden in. Giet daarbij 150 ml water en laat het even koken tot het een papje wordt. Meng dit vervolgens ook met de rijst en kip. Laat het geheel nu afkoelen.

nasiballen-rijst

Wanneer alles afgekoeld is, ga je er balletjes van draaien. Haal de balletjes eerst door het ei, dan door het meel en daarna door het paneermeel. Vul een pan met zonnebloemolie en zorg ervoor dat de olie goed heet is. Bak de nasiballetjes dan goudbruin.

krokante-nasiballetjes

Voor het geval er vragen worden gesteld of ze ook in de oven kunnen, dat weet ik niet…ik heb het nog nooit geprobeerd. Succes dames!


6 reacties

 1. Johan geplaatst op november 13, 2016 Beantwoorden
  Hallo, Is er een bijzondere reden waarom je de balletjes eerst door het ei haalt, dan door het meel en vervolgens door het paneermeel? Het lijkt mij dat het paneermeel dan juist niet hecht. Logischer lijkt mij de volgorde: meel -> ei -> paneermeel. Het meel plakt aan het vochtige rijstmengsel en geeft hechting aan het ei, dat op haar beurt het paneermeel doet hechten. Maar goed, misschien is er wel een goede reden om het anders te doen. Dat hoor ik dan graag ?.
 2. Ton geplaatst op maart 30, 2018 Beantwoorden
  Johan, wat jij zegt klopt helemaal. Maar ja iedereen die een beetje kan koken denken dat ze kok zijn. Ton van der Heijden CHEF KOK in ruste
 3. Harrie van Helvoirt geplaatst op augustus 25, 2018 Beantwoorden
  Kan je ze ook invriezen ??
  1. Ramadan Recepten geplaatst op augustus 28, 2018 Beantwoorden
   Ja hoor, dat kan makkelijk!
 4. Jel.nl geplaatst op februari 22, 2019 Beantwoorden
  Hoeveel kip en uien heb ik nodig?
 5. Ushi geplaatst op april 5, 2020 Beantwoorden
  Heerlijk recept. Chokran. Weet dat het een oud bericht is, maar @Ton van der Heijden chefkok in ruste. Als je zo goed kunt koken, wat doe je dan überhaupt op een kookblog. Iemand die zo van zichzelf overtuigd is, heeft toch geen ideeën nodig van in mijn ogen, genereuse, talentvolle thuiskoks. Aangezien ze in jouw ogen "denken" te kunnen koken. Ik heb tweemaal Marrokaans gegeten en de kennis van specerijen etc. gaat óns doorsnee Hollanders ver te boven. Om je vingers bij af te likken zo lekker was het... Jouw culinaire hoogstandjes kunnen wij helaas niet beoordelen, omdat je in ruste bent. Moet toch wel koud zijn daarboven in die ivoren toren, brrr! Wees een held en begin je eigen blog in plaats te zeveren over de recepten van een ander. Als echter het venijn dat je op dit blog laat zíen doorwerkt in je eten is het maar goed dat je niet meer voor klanten kookt. De Marrokaanse mensen die ik ken, koken met passie, liefde en zijn warm. Geloof dat jij daar nog wat van kan leren. Succes daarboven, maar let wel...hoge bomen vangen veel wind!

Geef een reactie