Krokante nasiballen
Recept voor krokante nasiballen met kip.
Ingrediënten:
- Kipfilet
- 1 zakje nasikruiden
- 150 ml water
- Uien
- Rijst
- Zwarte peper
- Gemberpoeder
- Kip kerrie kruiden
- Meel
- Ei
- Paneermeel
Bereidingswijze:
Snij eerst de kipfilet in grove stukken. Doe het in een pan samen met de gesnipperde uien. Als laatst voeg de de kruiden toe, dus een beetje zwarte peper, gemberpoeder, zout en de kipkerrie kruiden. Hoeveelheid van de kruiden kan je zelf bepalen, ligt er namelijk aan hoeveel je gaat maken.
Wanneer de kip gaar is, laat je het even afkoelen. Versnipper de kip in kleine stukjes, net zoals bij kip briwat. Nu ga je de rijst koken. Wanneer de rijst gaar is doe je het in een diepe kom en doe je de kip er ook bij. Pak een steelpannetje en doe er 1 zakje nasikruiden in. Giet daarbij 150 ml water en laat het even koken tot het een papje wordt. Meng dit vervolgens ook met de rijst en kip. Laat het geheel nu afkoelen.
Wanneer alles afgekoeld is, ga je er balletjes van draaien. Haal de balletjes eerst door het ei, dan door het meel en daarna door het paneermeel. Vul een pan met zonnebloemolie en zorg ervoor dat de olie goed heet is. Bak de nasiballetjes dan goudbruin.
Voor het geval er vragen worden gesteld of ze ook in de oven kunnen, dat weet ik niet…ik heb het nog nooit geprobeerd. Succes dames!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like