Kruidnoten / Pepernoten Cupcakes
Cupcakes maken, ik vind het steeds leuker eigenlijk. Je kunt er zoveel variaties mee bedenken! Zoals deze pepernoten cupcakes: kruidige cakejes met stukjes chocoladekruidnootjes en een topping van slagroom/mascarpone, een chocoladekruidnootje en nog wat speculaaskruiden. Een heerlijke combinatie en leuk natuurlijk in deze tijd van het jaar. Ik gebruik zelf de kleine kruidnootjes van AH eigen merk (van de bakkersafdeling), maar je kunt ook een ander merk nemen.
Voor dit recept gebruik ik een theeglas met inhoud van 250 ml!
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 2 eieren
- Half glas suiker
- Half glas zonnebloemolie
- 1 glas bloem
- Half zakje bakpoeder
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 50 gr chocoladekruidnootjes, grofgehakt
Topping:
- 200 ml slagroom
- 1 bakje mascarpone (250 gr)
- 3 el poedersuiker
- 1 zakje klopfix
- Koek- en speculaaskruiden
- 12 chocoladekruidnootjes
Bereiding:
Mix de suiker met de eieren en de olie door elkaar. Voeg dan de bloem met bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe en mix goed. Schep de gehakte kruidnootjes erdoor. Zet papieren vormpjes in je muffinbakplaat en schep wat beslag in elk vormpje. Bak ze op 175 graden (hetelucht 160) voor 20 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like