Kruimige walnootkoekjes

Kruimige walnootkoekjes

Overheerlijke kruimige en frisse walnootkoekjes. De aroma van de oranjebloesem dwarrelt rond in m’n huisje. Heerlijk gewoon! Super makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten:

  • 100 gram walnoten
  • 100 gram zachte ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei (maat M)
  • 1 theelepel bakpoeder

Garnering:

  • Oranjebloesemwater
  • Poedersuiker
  • Halve walnoten voor versiering

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Roer de roomboter samen met de suiker tot een gladde massa. Maal vervolgens de walnoten fijn in een keukenmachine. Roer dat samen met het ei door het roombotermengsel.

Zeef de bloem samen met wat bakpoeder en voeg dit toe aan het botermengsel. Meng alles goed tot het een samenhangend deeg is. Vet je handen in met wat olie en maak balletjes ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op de bakplaten en zorg ervoor dat ze niet te dicht tegen elkaar aan liggen.

Versier elk balletje met een halve walnoot. Snij de zijkanten van het bolletje licht schuin van het bolletje. Zo krijg je dat gespleten effect. Dompel ze in oranjebloesem water en daarna in poedersuiker.

Zet de bakplaten ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. De koekjes moeten heel lichtbruin worden, zacht van binnen zijn en een beetje gebarsten uitzien. Laat ze dan afkoelen op een rooster en serveer ze pas als ze helemaal afgekoeld zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie