Kung Pao (Garnalen met pinda’s)
Vandaag Aziatisch gekookt: garlic chicken, Chinese noodles, honingkip en Kung Pao shrimps. Als toetje de Hokkaido cupcakes. Yummie, fijn weekend!
Ingrediënten voor Kung Pao:
- Grijze, rauwe, grote garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rood chilipepertje
- 1 klein uitje
- handvol pinda’s, gehakt
- 125 ml sojasaus (bv. Kikkoman)
- 1 koffielepel maizena
- 2 tl srirachasaus
- 2 el sesamolie
- 2 tl rijstazijn
- beetje water
- 2 tl suiker
Bereidingswijze:
Maak de garnalen zelf schoon of koop gepelde. Rasp 2 teentjes knoflook, snijd 1 rood chilipepertjes in kleine halve ringetjes, snijd 1 klein uitje in flinterdunne partjes en zet een handje gehakte pinda’s klaar. In een kommetje meng je 125 ml sojasaus, 2 el sesamolie, 2 tl rijstazijn, 2 tl suiker en 2 tl srirachasaus. Maak alvast een papje van een koffielepel maizena en een beetje water.
Verhit een wok en doe er een scheutje olie in. Bak de ui, voeg de knoflook en de peper toe en bak 30 seconden. Voeg de garnalen toe en bak omscheppend een minuutje of 3 tot de garnalen net gaar zijn. Strooi de pinda’s erover. Voeg het sausje toe, laat aan de kook komen en bind met het papje van maizena. Lekker met rijst of de Chinese noodles.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like