Kwark-slagroomtaart

Kwark-slagroomtaart

Deze kwark-slagroomtaart is heel luchtig en fris. Het recept van de kwarktaart is ook heel makkelijk.

Ingrediënten cake:

  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gr bloem
  • 1 thl bakpoeder

Ingrediënten vulling:

  • 500 gr kwark
  • 100 gr poedersuiker
  • 400 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje Klopfix
  • 1/2 citroen, het sap daarvan

Bereidingswijze:

Mix de 2 eieren goed en doe daarna 100 gram suiker en het zakje vanillesuiker erbij. Mix het weer goed door en voeg de bloem en bakpoeder toe. Wel eerst door een zeefje halen. Dit mix je niet, maar spatel je rustig door met een spatel. Doe het beslag in een ingevette/beklede bakvorm en bak het voor een kwartier op 180 graden tot het gaar is. Let op, elke oven is anders.

Voor de kwarkvulling mix je 500 gram kwark met 100 gram poedersuiker en het sap van een halve citroen. Doe dit in de koelkast. Klop dan 400 ml slagroom met een zakje Klopfix en doe dit bij het kwarkmengsel. Als de cake goed is afgekoeld, snij je het door midden en vul je het met het mengsel. Versier de kwarkcake met poedersuiker.

Eet smakelijk,

Karima Kaatje


1 reactie

  1. DQ geplaatst op december 10, 2017 Beantwoorden
    Oeh lijkt me heerlijk! Inderdaad lekker fris. Xx

Geef een reactie