Lamsbout uit de oven

Lamsbout uit de oven

Pas geleden lamsbout uit de oven (Del3a) gemaakt. Voor 2 lamsbouten kun je het volledige recept verdubbelen. Het beste is om het vlees een avond ervoor te marineren! Anders vroeg in de ochtend voor een paar uurtjes.

Benodigdheden:

  • 1 lamsbout
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 1/2 bosje koriander, kleingesneden
  • 1/2 bosje peterselie, kleingesneden
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gember
  • Flinke scheut olijfolie

Aan de slag:

Was je lamsbout goed schoon en maak er wat inkepingen in. Zo gaart het sneller. Meng alle bovenstaande ingrediënten samen met de olijfolie. Dat is je marinade. Marineer je vlees helemaal in met de marinade, ook tussen de ingesneden stukken. Laat het goed intrekken, bewaar het wel in de koeling.

Om het af te bakken pak je een bakplaat en zet je daar 2 vellen bakpapier erop. Zet daarna je lamsbout erop. Bedek het geheel goed met aluminium folie. Dat werkt stomend. Zet je oven op 250 graden en doe je lamsbout er in voor ongeveer 2 uur. Daarna controleer je of er wel water in de bakplaat is. Het vlees laat namelijk water los en dat is goed! Anders doe je zelf wat water erbij.

Zet je oven op 175 graden en bak je lamsbout (nog steeds bedekt met aluminiumfolie) voor ongeveer 1 á 1.5 uur Een uur voor het serveren smeer je het vlees rijkelijk met wat boter op de bovenkant van je vlees. Doe het dan in de oven (op 180 á 200 graden) ZONDER aluminiumfolie zodat je vlees een goede rode kleur en een soort korstje aan de bovenkant krijgt.

Tussendoor kun je gewoon even proeven of het vlees gaar is, want elke oven is anders. Serveer het met gekookte/gestoomde/gebakken groenten enzo. Vergeet niet zout, komijn en pittige olijven erbij te serveren.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie