
Langwerpige chebakia
Langwerpige chebekia van Nania Nassri van Kouzina Mania gemaakt. Heerlijk zijn ze, ook niet moeilijk te maken. De inhoud van het waterglas is 200 ml.
Ingrediënten:
- 3 glazen bloem
- 1 glas fijne griesmeel
- 1 tl zout
- 1 tl kaneel
- 3 glazen gekookte water
Extra:
- Honing om in te dompelen
- Olie om in te frituren
- Sesamzaadjes ter decoratie
Bereidingswijze:
Meng de bloem, griesmeel, zout en kaneel samen en voeg het gekookt water toe. Roer dit allemaal goed door tot je een samenhangend deeg hebt. Vul een spuitzak met een gekartelde opening van 1 cm met het deeg. Verwarm wat olie in een pan en spuit het deeg in de hete olie.
Knip er met een schaar strookjes van circa 10cm af. Bak de chebakia op middelmatig vuur. Bij te hoog vuur blijft de binnenkant rauw, bij te laag vuur slorpt het teveel olie op. Dompel de chebakia onder honing voor ongeveer 15 minuten. Garneer eventueel met sesamzaadjes.
Te volgen op…
Facebook: SweetpetiteNL
Instagram: @sweetpetitenl
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like