Lasagne met gehakt
Ingrediënten:
- 800 á 900 gr rundergehakt
- 2 á 3 el olijfolie
- 1 courgette
- paprikamix (geel, groen en rood)
- 1 bakje champignons
- zakje Italiaanse roerbakgroente (naar eigen keus)
- 1 pot pastasaus (tomatensaus)
- lasagnebladen
- lasagnesaus (Honig)
- geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
Kruiden:
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl tijm
- 1 tl knoflookpoeder
- harissapoeder (optioneel)
- zout
Bereidingswijze:
Maak de paprika schoon en snijd dit en de courgette in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een pan en rul het gehakt hierin. Voeg dan de blokjes paprika, courgette, champignons en roerbakmix toe. Laat dit voor 5 min garen en voeg de kruiden toe. Laat dit rustig garen met deksel op de pan. Geen vocht toevoegen! Na 20 min proeven en beoordelen of de groentes gaar zijn. Doe hier nu een half zakje lasagne kruiden bij en roer dit goed samen.
Voeg de pastasaus toe en roer dit goed door. Voeg een beetje van het zakje bechamelsaus toe (net niet de helft) aan je saus toe en roer dit goed door. Proeven en op smaak brengen met zout indien nodig. Vuur uitzetten.
Voorverwarm de oven op 180° graden. Bedek de bodem van je ovenschaal met lasagnebladen en bedek deze lasagnebladen weer met saus. Hier overheen wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Dan weer de saus afdekken met lasagnebladen en weer saus, kaas en Italiaanse kruiden. Zo bouw je je lasagne op totdat je schaal vol zit en je saus op is. Bovenop geraspte kaas en zwarte peper en in de oven voor 20 á 30 min.
Lasagnesaus en bechamelsaus poeder gebruik ik voor 2 keer lasagne maken. Dit zijn de zakjes uit het pakje “lasagnesaus”. Voor men gaat roepen saus hoor je aan te maken met melk, dit is mijn recept je mag het maken zoals jij zelf wil.
Serveer met rucola. Eet smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like