
Lauwwarme bulgur met halloumi en krokante kip
Recept voor lauwwarme bulgur met halloumi en krokante kip. Halloumi kaas is bij de AH en de Turk te koop.
Ingrediënten:
- bulgur
- tomatenpuree
- Halloumi
- sla naar wens
- kipfilet
- zongedroogde tomaatjes
- ui
- koriander
- komkommer
Bereidingswijze:
Bereid de bulgur volgens de verpakking. Neem dan wat olie in een pan en doe er de ui bij en laat glazig worden. Voeg dan de puree toe en laat sudderen voor een aantal minuutjes, voeg eventueel wat water bij om te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het tomatenmengsel bij de inmiddels gare bulgur en roer doer. Breng op smaak pul biber (chilivlokken) en wat citroensap naar smaak. Voeg de kosbar, sla, stukken komkommer en zongedroogde tomaatjes toe. De kip snijd je in stukken en marineer je. Grill deze en serveer op de bulgur samen met de halloumi die je in blokjes snijd en in een dun laagje olie goudbruin bakt.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like