Le3des – Marokkaanse linzensoep

Le3des – Marokkaanse linzensoep

Met dit winterse weer is niets lekkerder dan een heerlijke linzenschotel. Gezond, voedzaam en verwarmt je lichaam. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik koop ze bij de Marokkaanse winkels en dan de kleinste soort.

Je kunt er stukjes vlees of kip in doen, gehaktballetjes of het gewoon vegetarisch houden. De aardappel- en wortelblokjes zijn ook facultatief.

Ingrediënten voor le3des:

  • 1 kom linzen
  • 3 aardappels in blokjes (optioneel)
  • 1 winterwortel in blokjes (optioneel)
  • 1 grote ui
  • 1 grote tomaat
  • Koriander en peterselie
  • Zout en zwarte peper
  • 1 tl sambal
  • 1 tl paprikapoeder
  • Gember
  • Kurkuma
  • Snufje komijn
  • Snufje saffraan
  • Bouillonblokje groenten, rundvlees of tuinkruiden (optioneel)

Bereiding:
Was de linzen goed en kijk of er geen steentjes tussen zitten (je hoeft de linzen niet te weken). Doe de ui met de tomaat (zonder vel en pitjes) in een blender of hakmolen en maal fijn. Verhit wat olie en doe hier het ui-tomaatmengsel bij en fruit aan. Voeg kruiden toe en doe dan de aardappel en wortelblokjes erbij.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie