Lekkerste New York Cheesecake
Lekkerste New York cheesecake everrrrrr. Hij is gister getest door een bakker en ik ben geslaagd #trots#
Voor de bodem:
- 12 Digestive koekjes
- 6 eetlepels ongezouten roomboter
- 2 eetlepels suiker
- snufje zout
Voor de vulling:
- 8 pakjes Philadelphia roomkaas (ja, je leest het goed)
- 450 gram suiker
- 60 gram bloem
- 5 grote eieren
- 225 gram zure room
- 1.5 theelepel vanille
- citroenzest en sap van een halve citroen
Bereidingswijze:
Vet een springvorm in van 26 cm. Neem de bodem en de randen mee. Vermaal de koekjes in een keukenmachine en doe hierbij de gesmolten roomboter, suiker en zout. Doe dit in de springvorm en druk dit goed aan zodat het een stevige bodem word. Laat dit 15 minuten in de koelkast staan. Ondertussen zet je de oven aan op 175 graden. Bak de bodem in 15 minuten. Laat afkoelen. Wanneer de bodem is afgekoeld wikkel je de springvorm in 2 lagen aluminiumfolie.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Mix de roomkaas op medium stand tot het romig en luchtig is (ong. 3min). Vergeet niet de zijkanten mee te nemen. In een aparte kom doe je de bloem en suiker en mengt dit door elkaar. Terwijl de mixer draait doe je beetje voor beetje de bloemmix bij de roomkaas afgewisseld met een ei. Daarna doe je de zure room, vanille en citroen erbij. Neem een grote ovenschaal waar de springvorm in past. Ik gebruik altijd mijn braadslee.
Doe hierin de springvorm en giet (het handigst is als je dit doet wanneer de braadslee al in de oven zit) hierbij het kokende water. ZORG DAT JE CHEESECAKE NIET IN HET MIDDEN MAAR EEN NIVEAU LAGER ZIT. Bak de eerste 45 minuten op 175 graden. Na 45 minuten zet je de oven op 160 graden en bak je de taart af in 30 minuten. Zet de oven uit. Zet de ovendeur op een kiertje en laat de cheesecake een uurtje in de oven. Daarna laat je m geheel afkoelen en dan minimaal 6 uur in de koelkast.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like