Lemon cheesecake

Lemon cheesecake

Recept voor Lemon cheesecake.

Ingrediënten:

  • 600 gr roomkaas
  • 250 gr mascarpone
  • 175 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • Rasp van 3 citroenen
  • Sap van ongeveer een hele citroen
  • 2 volle eetlepels bloem

Voor de bodem:

  • 260 gr digestive koekjes of andere die je lekker vindt (vb bastogne past hier ook goed bij)
  • 100 gr roomboter

Voor de afwerking:

  • Lemoncurd
  • Citroenschijfjes
  • Slagroom

*Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereidingswijze:

Maal de koekjes fijn tot gruis. Smelt de boter en meng dit erbij. Neem dan een bakvorm van 24cm en bedek de bodem met bakpapier. Verspreid er de koek overheen en druk egaal en goed aan. Leg dan in de koelkast om op te stijven terwijl je met het beslag aan de slag gaat.

lemon cheesecake

Mix de roomkaas luchtig en voeg hieraan de suiker toe. Mix dit weer tot een egaal mengsel. Voeg nu ook de mascarpone hieraan toe en mix weer kort door. Neem dan de rasp en het citroensap en roer dit door het beslag heen. Voeg nu 1 voor 1 de eieren eraan toe. Pas als het ene ei is opgenomen, voeg je het volgende eraan toe. Dit kun je gewoon met een lepel doen, dus hoef je niet te mixen. Roer er als laatst de bloem doorheen.

Neem dan de bakvorm en bedek de buitenkant van de springvorm geheel met aluminiumfolie. Dus zowel de onderkant als de zijkant. Gebruik hiervoor minimaal 3 lagen folie. Schep er dan het beslag in.
Neem dan een grote vorm (ik gebruik altijd een bestillavorm, maar heb je die niet dan volstaat een braadslee of een ruimere bakvorm ook prima). Leg er de bakvorm van 24cm in en giet een laagje van ongeveer 1cm gekookt water in de grote vorm.

Zet het geheel in de oven en bak op ongeveer 160 graden af voor ongeveer een uur. De cheesecake mag nog wiebelig zijn, maar moet wel voldoende gestold zijn.

lemon-citroen-cheesecake
Als je de oven uit hebt gedaan, zet je de oven op een kier en laat je hem voor ongeveer een kwartiertje zo in de oven staan. Haal hem er dan uit en haal meteen de cheesecake voorzichtig met een mesje los van de randen. Verwijder de folie en leg de cheesecake voor minimaal 3 uur te koelen in de koelkast.

Besmeer de cheesecake als die is afgekoeld met een laagje lemoncurd en maak af met wat mooie toefjes slagroom en garneer de cake met citroenschijfjes. En dan is het nog maar een kwestie van smullen!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie