Lemrashem koekjes
Heb vanochtend lemrashem koekjes gemaakt samen met mijn dochtertjes. Hieronder vind je het recept. Ik gebruik Marokkaanse thee glazen waar ongeveer 125 ml in kan.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 glazen suiker
- 1 vanille suiker
- 2 glazen olie
- 1 bakpoeder
- 1 volle eetlepel anijspoeder
- Half glas jus d’orange
- Ongeveer bijna 1 kg bloem
- Amandelschilfers
Bereidingswijze:
Eerst de eieren, suiker en vanille suiker met een garde roeren. Dan doe je de anijspoeder, olie en jus d’orange erbij. Daarna de bakpoeder en bloem. Als je bloem bij doet dan moet je dat met hand mengen tot een soepele deeg, hij mag niet plakkerig zijn. Strooi wat bloem op de blad of tafel en rol het deeg 1 cm dik. Snijd daar vormpjes uit. Besmeer de koekjes met losgeklopte ei en bestrooi de lamrashem koekjes met amandelsnippers en bak ze in een voor verwarmde oven op 180 graden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like