Limburgse rijstevlaai

Limburgse rijstevlaai

Lang geleden gemaakt, maar nu op lezersverzoek het recept voor deze rijstevlaai!

Ingrediënten voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 5 gram droge gist
  • 1 dl lauwwarme melk
  • 20 gram boter
  • 12 gram suiker
  • 1/2 ei
  • beetje zout

Ingrediënten rijstepap:

  • 100 gram dessertrijst
  • 1 liter melk
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el custardpoeder
  • 3 eieren

Extra:

  • 400 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • pure chocolade, geschaafd

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en laat dit afgedekt rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft. Ondertussen begin je aan de rijstepap. Kook 100 gram dessertrijst in 1 liter melk met 125 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker gaar.Waarschijnlijk is de rijstepap nu nog vrij nat. Meng een eetlepel custardpoeder met wat koude melk, bind de pap hiermee. Laat afkoelen tot lauwwarm. Bekleed ondertussen een vlaaivorm met het uitgerolde deeg! Prik dit een paar keer in met een vork en laat nog even staan. Splits 3 eieren, klop de dooiers schuimig en meng deze onder de pap. Klop de eiwitten stijf en spatel deze in 3 gedeeltes er ook onder.

Verdeel de rijst over het deeg en zet in een voorverwarmde heteluchtoven van 200 graden. Bak 25 – 30 minuten. Laat de vlaai in de vorm wat afkoelen, haal hem daarna uit de vorm en zet hem op een rooster. Klop 400 ml slagroom stijf met 2 el suiker en 1 zakje vanillesuiker. Verdeel 1/3 over de gehele bovenkant. Strooi er geschaafde pure chocolade over en spuit dan royale toeven langs de rand.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie