Linguine met gamba’s en tomatentapenade

Linguine met gamba’s en tomatentapenade

Voor het eerst een recept van Peter Steman gemaakt vandaag. Is een blijvertje hoor! Was echt heerlijk en simpel. Nooit in mij opgekomen om zongedroogde tapenade als basis van de saus te gebruiken. Loved it!

Ingrediënten:

  • Linguine (of andere pasta-soort)
  • Rauwe gamba’s, gepeld
  • Champignons, in plakjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 potje zongedroogde tomaten tapenade (bv. van merk Grand’Italia)
  • Chilivlokken naar wens
  • Zout en peper
  • Beetje citroensap
  • Beetje koriander, fijngehakt
  • Flinke scheut water

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar en giet af. Doe wat olie in een pan en bak de fijngehakte knoflook lichtbruin, samen met wat chilivlokken. Neem dan de gamba’s en bak ze mee. Doe er nu ook de champignons bij. Voeg vervolgens de tapenade toe en voeg een flinke scheut water toe, totdat je een mooie saus hebt. Laat sudderen en doe er dan de pasta bij. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Afmaken met koriander en smullen maar.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie