L’Mkhanfar (Marokkaanse pannenkoek)
L’Mkhanfar (traditionele Marokkaanse pannenkoek), een heerlijke gerecht met wat honing en heerlijke Marokkaanse thee (Bared atay mcha7ar).
Ingrediënten:
- 200 gr witte bloem
- 200 gr griesmeel (extra fijn)
- 1 snufje zout
- 1 el basterdsuiker
- 1 tl verse gist
- 800 ml lauw water
- 1 ei
Bereiding:
Meng de witte bloem samen met griesmeel in een kom. Voeg zout, suiker, gist en ei toe. Meng dit met een beetje water, elke keer krachtig mengen/kneden tot een semi-vloeibare pasta. Dek af en laat het staan op een koele, droge plaats tot het verdubbeld. Dit duurt ongeveer half uurtje.
Verwarm een pan en bestrijk het met olie. Schep een beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Bak de Mkhanfar in 5 minuten bruin en gaar, keer halverwege. Bak zo ook de andere porties. Serveer direct.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like