Lmsemmen
Voor mijn meiden gemaakt, toen ze uit school kwamen: L’msemmen
Ingrediënten:
- 750 gram bloem
- 450 gram fijne smid/griesmeel
- 700 ml water
- 17 á 20 gram zout
Bereidingswijze:
Meng alles goed en kneed het tot een soepele deeg. Verdeel het in 12 stukken, maak er bolletjes van en smeer het in met zonnebloemolie. Laat dit minimaal 4 uur rusten. Vouw dit in msemmen pakketjes (op Youtube kun je zien hoe je msemmen kunt vouwen). Gebruik zonnebloemolie en fijne smida bij het vouwen om het laagjes effect te krijgen.
Bak het daarna in een makla of pizzapan. Blijf het draaien en bewegen tijdens het bakken. Ze poffen op tijdens het bakken. Als de lmsemmen mooi van kleur is laat je het onder een schone theedoek afkoelen. Zo worden de rgaif mooi zacht.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like