Loaded Fries met crunchy garnalen

Loaded Fries met crunchy garnalen

Bijgerecht: Loaded Fries met crunchy garnalen. Geïnspireerd door @kokenmetnuth. Ik heb hiervoor frietjes gebruikt uit de airfryer om het zogenaamd in mijn hoofd wat gezonder te laten lijken. Je kan uiteraard elk soort friet/waffles/krulfriet hiervoor gebruiken.

Ingrediënten: 

  • Friet naar keuze
  • Garnalen (hoeveelheid naar keuze)
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Cayennepeper
  • 1 el sojasaus (Kikoman)

Paneerlaagje:

  • Bloem
  • Geklutst ei
  • Panko

Extra:

  • Frietkruiden
  • Kaassaus
  • Tacosaus
  • Sriracha mayonaise
  • Bosui ter garnering
  • Gedroogde peterselie ter garnering

Bereidingswijze:

Pel de garnalen, haal je het darmkanaal eruit en dep de garnalen droog op keukenpapier. Marineer ze met een beetje knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper en sojasaus. Laat de garnalen even 10 minuten intrekken. Bak alvast de friet gaar. Pak drie bakjes of borden en doe in een bord wat bloem, in een ander bord het geklutst eitje en in het andere bord de panko.

Haal de garnalen eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de panko. Frituur ze vervolgens tot ze krokant zijn geworden. Neem een bakje/kom/schaal en leg eerst een laag frietjes. Strooi er wat frietkruiden, wat kaassaus, tacosaus en sriracha mayonaise over. Hierna doe je nog een laagje friet en hierop leg je de crunchy garnalen en herhaal je de sausjes.
Garneer het met wat gesneden bosui en wat gedroogde peterselie. Optioneel kun je nog wat jalapeno eroverheen doen, maar dan was ik persoonlijk weggefikt.

Tips:

  • Heb je geen frietkruiden? Gebruik dan zout.
  • Heb je geen sriracha mayonaise? Doe het dan met een andere pittige saus, zoals samurai

Te volgen op…
Instagram: @mylifeinfood


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie