Loempia met kip gemaakt van filodeeg
Vandaag iftar bij mijn lieve zus – ik ga natuurlijk niet met lege handen. Royaal gevulde loempia’s met kip uit de oven en een salade die nog niet helemaal klaar is.
Ingrediënten:
- Filodeeg
- 1 eigeel
- 1 kip (in kleine stukjes)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika’s
- 1 wortel
- Champignons
- Peterselie, fijngehakt
- Handvol pittige groene olijven
- Vermicelli
- 1 Knorr bouillon blokje
Kruiden (van alles een 1/2 tl):
- Zwarte peper
- Gemberpoeder
- Paprikapoeder
- Pikante paprikapoeder
- Kipkruiden van Verstegen
- Kurkuma
- Komijn
- Snufje kaneel
Bereidingswijze:
Doe een beetje olie in een pan en stoof de ui, knoflook en kip aan. Voeg er de groenten, peterselie en kruiden bij en laat dit enkele minuten bakken. Je kan ondertussen de vermicelli al koken en daarna bij de vulling mengen.
Schik een een hoopje van de vulling in het midden van je filodeeg en rol deze op naar eigen wens. Besmeer het uiteinde met een bloem-water papje of olie. Besmeer de loempia’s met een ei (of boter en olie) en bak ze in de oven of in olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like