
Loempia pakketjes met kip
Lang geleden geen loempia pakketjes gegeten, dus gisteren weer eens gemaakt en gelijk mijn nieuwe bakplaat uitgeprobeerd – wat een top ding! Bakplaat heb ik uit Antwerpen-Abdijstraat gekocht, maar je kan ze ook in Brussel etc. kopen.
Ingrediënten:
- Chinese vermicelli
- loempiavellen
- kipfilet
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika’s
- halve courgette
- peterselie
- 1 tl Palazzo tomatenpuree
Mengsel voor de loempiavellen:
- 3 eieren
- 1,5 glas melk
- 1 glas olie
- snufje zout
Kruiden:
- zwarte peper
- gemberpoeder
- paprikapoeder
- chilipoeder
- kippenkruiden
- Provençaalse kruiden
- 1 Knorr bouillon blokje
Bereidingswijze:
Laat de ui/knoflook in een scheut olijfolie en laat kort aanbakken. Voeg er de kip bij en laat dit enkele minuten bakken. Doe er nu de groenten, peterselie, tomatenpuree en kruiden bij en laat dit op een zacht vuurtje bakken.
Terwijl dit aan het bakken is kan je de Chinese vermicelli al koken/afgieten en in stukjes snijden. Meng de vermicelli bij de kip-vulling en laat dit afkoelen.
Klop de ingrediënten van het mengsel in een kom. Dip 1 loempiavel in het mengsel en vul het vervolgens. Werk alles zo af en bakken spreekt denk ik voor zich?
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like