Loempia pakketjes
Loempia pakketjes, nog steeds een erg geliefd hapje. Ik krijg nog vaak vragen over de loempia pakketjes die zo een hit waren afgelopen Ramadan! Hierbij dus nogmaals even het recept ervan aangezien veel dames het niet kunnen terug vinden. Daarbij was er nog een vraag van iemand die wilde weten of je dit van te voren kan maken en wegleggen. Ik maak ze en bak ze zelf gewoon meteen af, dus heb geen idee of dit wel kan. Als iemand dit weet kan je even een reactie achterlaten.
Ingrediënten:
- Loempiavellen (ik heb de blauwe verpakking gebruikt)
- Gehakt-, tonijn- of kipmengsel naar keuze
- 3 eieren
- 2 glazen melk
- 1/2 glaasje olie
- Snufje zout
Bereidingswijze:
Laat de loempia vellen ontdooien. Neem een kom en mix hierin een mengsel van de eieren, zout, melk en olie. Dan maak je een vulling die je wilt gebruiken. Dit kan met gehakt/kip/tonijn of alleen groente zijn die je ook voor bladerdeeghapjes gebruikt.
Neem dan een loempiavel en besmeer die aan beide kanten met het waterige mengsel. Neem dan een lepel van de vulling en leg dat in het midden. Pak de rechterkant van het vel en leg die over de vulling, dan pak je de ander kant en zet die weer over de rechterkant (zie foto). Je hebt nu een lange rechte flap. Pak de bovenkant en zet die recht over de vulling heen.
Je hebt aan de onderkant nu 1 flapje over. Draai het geheel om en pak het flapje op en zet die weer boven de vulling. Nu heb je een vierkantje. Werk zo alles af en bak ze daarna in een droge koekenpan (dus geen olie gebruiken) aan beide kanten mooi bruin.
Heerlijk hapje en beetje vergelijkbaar met gevulde msemmen. Besaha!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like