Loempia’s van rijstvellen
In het kader van gezond eten tijdens de ramadan: heerlijke loempia’s van rijstvellen, homemade sausjes en maaltijdsalade met volkoren pasta en gerookte kip. Heerrrrlijkkkkk!!
Ingrediënten:
- rijstvellen (bij AH of Toko)
- garnalen
- rijstnoodles
- peterselie
- komkommer
- sla
- basilicum
- munt (naar wens)
Saus 1:
- 2 dessertlepels vissaus
- 50 ml water
- 2 el citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 el suiker
- 1/2 tl chilisaus
Saus 2:
- 3 el hoisinsaus
- 1 tl fijngehakte pinda’s
Bereidingswijze:
Bak de garnalen gaar in een pan en zet het weg om af te koelen. Neem dan warm water en dompel daar voor ongeveer 20 seconde een rijstvel in.
Leg dan op een vochtige theedoek. Vul meteen met garnalen, noodles en de rest van de ingrediënten en rol op. Werk zo alles af.
Meng voor saus 1 en voor saus 2 de ingrediënten samen en klaar zijn je sauzen. Dip loempia’s en smullen maar!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like