Luchtige basis biscuit voor taart

Luchtige basis biscuit voor taart

Ik krijg regelmatig de vraag wat het recept is voor mijn taart biscuits. Deze biscuit is de basis voor fondant taarten. Ze komen mooi recht uit de vorm, zakken in het midden niet in en zijn super luchtig. Naast dat ik gebruik maak van professionele bakvormen (Ik zweer bij PME) is het de kunst dat je het beslag luchtig krijgt en luchtig houdt! En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik ken mensen die mijn recept proberen, maar dat het toch inzakt of iets dergelijks. Hoe dit kan…dat weet ik ook niet. Het kan aan je oven liggen, aan je bakvorm, niet alle stappen juist uitgevoerd? Weeg alle ingrediënten correct af…op de gram! Laat het mij weten mocht het niet gelukt zijn. Ik kan je adviseren. Probeer het gewoon eens uit.

Dit recept is bedoeld voor een bakvorm van 20 cm. Voor 25 cm tot 30 cm raad ik 2x dit beslag aan. Voor 15 cm de helft van het beslag. Tenzij het een bakvorm van 10 cm hoog is, dan iets meer.

Ingrediënten voor het biscuitdeeg:

 • 150 gram kristalsuiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 110 gram bloem
 • 5 grote eieren

Bereidingswijze:

Klop de eieren met kristalsuiker en 2 zakjes vanillesuiker. Mix dit 10 minuten op de hoogste stand tot het een bleek luchtig geheel wordt. Zeef er de bloem doorheen en nu komt het: roer de bloem er niet door heen! VOUW het met beleid erdoorheen, heel zachtjes.

luchtige taart biscuitdeeg kapsel recept

Giet het beslag in je ingevette vorm (ik ben anti-springvorm geworden) en bak deze in het midden van je oven op 170 graden voor 35 minuten.


9 reacties

 1. florentine geplaatst op oktober 25, 2016 Beantwoorden
  het i een flop er zit niet een s boterin wijhebben lang ewerkt bedankt):
  1. Cis geplaatst op november 3, 2017 Beantwoorden
   Hallo Florentine, Ik zou het nog maar eens proberen want dit kan eigenlijk niet mislukken. Neem uiteraard wel kakelverse eieren. Dit is een recept van "kapsel" maken en wordt gebruikt om taarten te maken, hierin wordt geen boter gebruikt maar naar verhouding wel meer eieren. Als er boter in verwerkt zou zijn dan heette het gewoon "cake". Kapsel heeft een veel fijnere structuur dan cake en bevat veel minder calorieen. Het is net als eierkoek wel sneller uitgedroogt. Ik wens je veel succes.
  2. Cis geplaatst op november 3, 2017 Beantwoorden
   Florentine reactie annuleren Hallo Florentine, Ik zou het nog maar eens proberen want dit kan eigenlijk niet mislukken. Neem uiteraard wel kakelverse eieren. Dit is een recept van "kapsel" maken en wordt gebruikt om taarten te maken, hierin wordt geen boter gebruikt maar naar verhouding wel meer eieren. Als er boter in verwerkt zou zijn dan heette het gewoon "cake". Kapsel heeft een veel fijnere structuur dan cake en bevat veel minder calorieen. Het is net als eierkoek wel sneller uitgedroogt. Ik wens je veel succes.
 2. cb geplaatst op november 29, 2016 Beantwoorden
  Is er misschien ook een vergelijkbaar recept voor mensen met een tarwe-allergie? Ik zou graag willen weten welke bloem dan het meest geschikt is. Alvast bedankt!
 3. Willem geplaatst op maart 8, 2018 Beantwoorden
  Moeten de eieren niet warm geklopt worden ?
  1. Aya geplaatst op maart 27, 2018 Beantwoorden
   Je moet ze gewoon mixen met een handmixer. Bedoel je met warm op het vuur?
 4. Sven geplaatst op juli 24, 2018 Beantwoorden
  Hoe een soort bloem wordt er gebruikt... zelfrijzende, T45, T55, ... ?
 5. Sophia geplaatst op september 19, 2018 Beantwoorden
  Met dank voor dit heerlijke luchtige en makkelijke recept. Ik heb wel het eiwit en eigeel apart van elkaar geklopt. Elk met de helft suiker en de bloem er doorheen gevouwen. Groet Sophia
 6. Ann geplaatst op maart 9, 2019 Beantwoorden
  Maak dit beslag al jaren. Maar klop de eieren met het suiker 10minuten maar wel au-bain-marie. Heb altijd een geweldig resultaat

Geef een reactie