Luchtige basis biscuit voor taart
Ik krijg regelmatig de vraag wat het recept is voor mijn taart biscuits. Deze biscuit is de basis voor fondant taarten. Ze komen mooi recht uit de vorm, zakken in het midden niet in en zijn super luchtig. Naast dat ik gebruik maak van professionele bakvormen (Ik zweer bij PME) is het de kunst dat je het beslag luchtig krijgt en luchtig houdt! En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Ik ken mensen die mijn recept proberen, maar dat het toch inzakt of iets dergelijks. Hoe dit kan…dat weet ik ook niet. Het kan aan je oven liggen, aan je bakvorm, niet alle stappen juist uitgevoerd? Weeg alle ingrediënten correct af…op de gram! Laat het mij weten mocht het niet gelukt zijn. Ik kan je adviseren. Probeer het gewoon eens uit.
Dit recept is bedoeld voor een bakvorm van 20 cm. Voor 25 cm tot 30 cm raad ik 2x dit beslag aan. Voor 15 cm de helft van het beslag. Tenzij het een bakvorm van 10 cm hoog is, dan iets meer.
Ingrediënten voor het biscuitdeeg:
- 150 gram kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 110 gram bloem
- 5 grote eieren
Bereidingswijze:
Klop de eieren met kristalsuiker en 2 zakjes vanillesuiker. Mix dit 10 minuten op de hoogste stand tot het een bleek luchtig geheel wordt. Zeef er de bloem doorheen en nu komt het: roer de bloem er niet door heen! VOUW het met beleid erdoorheen, heel zachtjes.
Giet het beslag in je ingevette vorm (ik ben anti-springvorm geworden) en bak deze in het midden van je oven op 170 graden voor 35 minuten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like