Luchtige donuts

Luchtige donuts

Een bakje Marokkaanse thee en een hele berg donuts en smullen maar! Gezellig met mams en vriendin. Recept voor deze luchtige donuts is van Koezina Sisi.

Ingrediënten:

  • 650 gr bloem
  • 6 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 2 eigeel
  • 250 ml lauwe melk
  • 150 ml lauw water
  • 50 gr zachte boter

Bereiding:

Je lost de gist op in een klein kommetje met een klein beetje water en klein beetje suiker en laat dit even appart oplossen. Dan pak je nog een kleine kom en hier doe je het eigeel in en de rest van de suiker. Daarna pak je een grote kom en hier doe je de bloem in, maar ook de eigeel die je hiervoor in een kommetje had gedaan. De melk giet je ook in de grote kom en de water en natuurlijk de gist die je apart had gelegd. De roomboter gooi je als laatst erbij.

Dan kneed je dit heel goed. Het deeg is een beetje plakkerig, uiteindelijk laat je de deeg rijzen totdat het zich verdubbelt en als hij goed gerezen is strooi je wat bloem op je aanrecht. Pak dan een deegroller en rol het uit, ongeveer 2 cm dik. Als het deeg te plakkerig is mag je er altijd bloem bij doen een beetje. Daarna pak je een ronde grote ring of een beker en druk daarvan donuts, het gat in het midden kan je doen van een dopje van bijv. een pak melk. Als je klaar bent doe je ze op een bakpapier en bedek je het met een theedoek. Laat het ongeveer 3 kwartier rijzen. Daarna pak je een diepe pan en doe daar olie in en zet het vuur gemiddeld en bak ze totdat ze lichtbruin zijn. Ze nemen geen olie op en zijn heerlijk luchtig.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie