Luchtige kipkerrie broodjes

Luchtige kipkerrie broodjes

Super luchtige kipkerrie broodjes. Een flinke kom noodlesoep erbij en we hebben weer heerlijk gegeten vandaag.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1 kilo bloem
  • 280 ml handwarme melk
  • 240 ml zonnebloemolie
  • 240 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 12 gr gist
  • 15 gr zout

Ingrediënten voor de kip kerrie:

  • 750 gram kipdijfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dessertlepels garam massala
  • 1 grote rode paprika
  • 1 flinke mok water
  • 1 kip bouillonblokje
  • Zwarte peper en zout
  • 200 ml room
  • Maizena

Extra:

  • 1 ei, losgeklopt
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Begin met de kip kerrie. Snijd 750 gram kipdijfilets in kleine blokjes. Bak 2 teentjes geraspte knoflook een paar seconden aan in wat zonnebloemolie, voeg 2 flinke dessertlepels garam massala toe en bak even kort mee. Roer er de kipblokjes onder en bak omscheppende aan.

Snijd 1 grote rode paprika in kleine blokjes en doe erbij. Voeg er een flinke mok water aan toe, 1 kippenbouillonblokje, zwarte peper en zout. Laat met het deksel op de pan een kwartiertje pruttelen. Voeg er dan 200 ml room aan toe en laat het geheel wat inkoken. Bind met een papje van maizena en water totdat het een stevige saus is. Laat afkoelen.

Weeg 1 kilo bloem af, voeg er 280 ml handwarme melk, 240 ml zonnebloemolie, 240 ml Turkse of Griekse yoghurt, 12 gram gist en 15 gram zout aan toe. Kneed tot een soepel deeg, doe over in een met olie ingevette kom en laat een uur rijzen op een warme plek. Weeg bolletjes deeg af van 100 gram en laat deze afgedekt een kwartiertje rusten.

Druk de bolletjes plat, leg een el vulling in het midden en vouw de randen naar elkaar toe. Pak de randjes stevig vast en draai dicht. Leg met de naad naar beneden op 2 bakblikken en dek af. Laat nog eens 30 minuten rijzen. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met een beetje sesam. Bak ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden boven en onderwarmte.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie