Luchtige kokoscake

Luchtige kokoscake

Ik ga op visite en neem mee…een kokoscake, hij is heel luchtig en makkelijk om te maken. De bakvorm heeft een omvang van 26cm en voor dit recept wordt een Nederlandse theeglas met oor (250 ml) gebruikt.

Ingrediënten:

  • 5 eieren (L)
  • 1 theeglas suiker
  • 1 theeglas zonnebloemolie
  • 2 el volle melk
  • 3 el kokosrasp
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Extra:

  • Abrikozenjam
  • Geraspte kokos

Bereidingswijze:

Mix de eieren goed tot het schuimt. Doe dan een theeglas suiker, zonnebloemolie en suiker bij. Mix het op de hoogste stand voor een paar minuten. Doe 2 lepels melk en 3 lepels kokosrasp erbij. Mix het goed door en doe vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder erbij.

Meng dit goed door elkaar en giet het in een ingevette bakvorm. Bak het in de oven voor 50 minuten op 170 graden. Let op, elke oven is anders. Houd het dus in de gaten! Als de cake gaar is besmeer je het met warme abrikozenjam en bestrooi je het met geraspte kokos.


4 reacties

  1. San geplaatst op juni 5, 2019 Beantwoorden
    Je recept is super! Heb het beslag met een garde gemixt en het blijft zacht en fluffy!
  2. Marika geplaatst op maart 3, 2021 Beantwoorden
    Heerlijke cake. Al heel vaak gemaakt. Altijd gaat ie helemaal op.
  3. Ytje geplaatst op april 17, 2023 Beantwoorden
    Super lekkere cake. Staat al geruime tijd op nummer 1.
  4. Anneke geplaatst op juli 3, 2023 Beantwoorden
    Wat is de inhoud van jouw theeglas?

Geef een reactie