Luchtige kokoscake
Ik ga op visite en neem mee…een kokoscake, hij is heel luchtig en makkelijk om te maken. De bakvorm heeft een omvang van 26cm en voor dit recept wordt een Nederlandse theeglas met oor (250 ml) gebruikt.
Ingrediënten:
- 5 eieren (L)
- 1 theeglas suiker
- 1 theeglas zonnebloemolie
- 2 el volle melk
- 3 el kokosrasp
- 200 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
Extra:
- Abrikozenjam
- Geraspte kokos
Bereidingswijze:
Mix de eieren goed tot het schuimt. Doe dan een theeglas suiker, zonnebloemolie en suiker bij. Mix het op de hoogste stand voor een paar minuten. Doe 2 lepels melk en 3 lepels kokosrasp erbij. Mix het goed door en doe vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder erbij.
Meng dit goed door elkaar en giet het in een ingevette bakvorm. Bak het in de oven voor 50 minuten op 170 graden. Let op, elke oven is anders. Houd het dus in de gaten! Als de cake gaar is besmeer je het met warme abrikozenjam en bestrooi je het met geraspte kokos.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like